ماه: تیر ۱۳۹۹

آدمی مخفی است در زیر زبان/ اشتباه رایج زبان فارسی

غلط‌های رایج

خوانش این متن دو دقیقه از زمان زمان شما را پیش‌خرید می‌کند. گاهی بدون آن‌که بدانیم اشتباهاتی در نوشتار و گفتار ما وجود دارد. هراز گاهی نیز به ما اشتباه آموخته‌اند. با هم مرور کنیم. «لُب مطلب را گفت» شنیده و یا گفته‌ایم که لُپ کلام، لُپ مطلب. «لُپ مطلب» غلط است و «لُب مطلب» …

خود غلط بود آ‎ن‌چه می‌پنداشتیم‌/ غلط‌های رایج مشهور

خوانش این بازی 3 دقیقه زمان می‌برد.     همه ما بدون آن‌که بدانیم درگیر غلط‌های رایج گفتاری و نوشتاری هستیم. در آن‌ها مرورشان کنیم. اثاثیه از اساس اشتباه است اثاث یا اثاثه به معنی کالا، اسباب و لوازم خانه است. اثاثیه (اَ یِ) [ع.] (اِ.) صورت غلط ولی مصطلح اثاثه و اثاث است.   …

ریشه واژه قلم را بشناسیم

روز قلم مبارک

این کشف کلمه ۴ دقیقه از زمان شما را پیش‌خرید می‌کند.   چهاردهم تیر را روز قلم نامیده‌اند. به این دلیل گریزی داشته باشیم به ریشه این کلمه. به‌ترتیب کلمه، خامک (هخام) و قلم که عرب‌شده واژه کلمه است گردش کرده و به ما رسیده‌اند. قلم (کلم) در سانکسریت به شکل कलम kalama در معنای …

باورهای عامیانه مردم سرزمین ما

باورهای عامیانه مردم سرزمین ما

صادق هدایت مصداق‌های خرافات را این‌چنین نوشته است: و آن‌چه جزو خرافات باشد جادوگری، مرتاضی، کیمیاگری، درویشی، افسون، زهرها و‌نوشداروها، تسخیر جانوران، ارواح، پیشگویی، جن‌گیری، آینه‌بینی، تفال، بدقدم وخوش‌قدم بودن، خمیازه، عطسه، خیر و شر، آمد و نیامد، چشم‌زخم، چشم شور و تخم مرغ شکستن است. چندی پیش در آن‌ها به نشانه‌ها و باورها پرداختیم. …